Kotlet mielony może być ze wszystkiego. Może być wieprzowy, wołowy, rybny, warzywny - a nawet mieszany- co kto lubi. Jaki by nie był - dodatkowej finezji dodaje mu panierowanie. Zwykła buła tarta jest dość nudna i ma na celu jedynie czymać składniki w danej formie. Niedawno trafiliśmy na panierki inne niż wszystkie. Nie są to jakieś kukurydziane alternatywy na drożdżach, tylko pełne naturalnych składników produkty do panierowania wszelkich kotlecików.
Nasza propozycja to kotlety z łopatki wieprzowej.
Potrzebujemy:
1kg łopatki
2 jajka
2 namoczone bułki
Łyżka świeżo mielonego pieprzu , łyżeczka curry
AlePanierka sezamowa
Mieszamy porządnie wszystkie składniki - panierujemy następnie i smażymy jak zwykle.
AlePanierka jest bardzo wydajna - na ponad kilogram kotletów panierki w paczce prawie nie ubyło. Dodatkowo jest bardzo przyjemna w użytku - mięciutka i puszysta. To naprawdę nowe oblicze panierowania, które było dotychczas dość nudną czynnością.
AlePanierka to ciekawa i przede wszystkim wartościowa alternatywa dla bułki tartej. Jak wiadomo, bułka tarta jest produktem uzyskanym z białego pieczywa, przez co stanowi mało korzystny składnik potraw. Owa panierka to bogactwo wartościowych składników i wysoka zawartość błonnika. Mieszanki AlePanierka zawierają wyłącznie naturalne składniki i powstają na bazie takich surowców jak: otręby, ziarna sezamu, len, orzechy.
Ale Panierka Sezamowa - skład: otręby PSZENNE spożywcze (40%), SEZAM łuszczony (35%), złoty len odtłuszczony (15%), SEZAM czarny (10%)
Do kupienia :
allegro.pl/alepanierka
Nienawidzę kotletów schabowych. A jak już jem, to z wielkim przymusem. Ale taka panierka... Sama zachęca do schrupania :)
OdpowiedzUsuńOj przepraszam, nie wiem skąd mi się wzięło schabowych - miało być mielonych :*
Usuńtakich kotletów jeszcze nie jadłam!
OdpowiedzUsuń